2011. február 28., hétfő

Kedvezményes jegyek József Attila Színházba

Márc.1. Made In Hungária  ( 2500,1900,1500 Ft/db)
Márc.3.10. Legyen a feleségem (1750, 1350, 1000 Ft/db)
Márc 5 de, du Süsüs a sárkány   1500Ft
Érd: Kovácsné Kati 0630-9-216-350

2011. február 21., hétfő

Ray Bradbury Fahrenheit 451

A Bárka Színház előadásai közül szeretnék néhányat a figyelmébe ajánlani. 
- Február 25-én lesz a bemutatója Ray Bradbury Fahrenheit 451 című híres science fiction kisregényének színpadi adaptációját. Az előadást Anger Zsolt rendezi. Egy utópisztikus alkotás egy olyan világról, ahol az ember nem lehet önmaga és a könyvek is veszélyben forognak.

-          nyilvános főpróba: február 24. 19 óra (1500Ft)
-          bemutató: február 25. 19
további időpontok:
-          február 26. 19 óra
-          március 1. 19 óra
-          március 17. 19 óra
-          március 28. 19 óra
-          március 31. 19 óra


- Az idei évad új előadása a kortárs magyar irodalom egyik jeles képviselőjének, Háy Jánosnak a Nehéz c. darabja, melyet kifejezetten Mucsi Zoltán számára írt.
A Nehéz főhőse: a vidékről tizenévesen Budapestre kerülő fiatalember, aki a szülei egyetértésével, sőt támogatásával megszakítja a végetlennnek tűnő családi láncot, kiszakad az otthoni fészekből, „különb” lesz, mint ősei, megváltja a nemzetségét stb. Aztán az illúziók kicsorbulnak, ahogy kell. Régi otthonát elveszti, újat a nagyvárosban nem lel, noha minden próbálkozása arról szól, hogy megteremtse „saját életét”. S ez a saját élet a törvény és véletlen által meghatározottan kétségbeejtően kiszámítható…  Háy saját nyelve, humorát még őrző, egyre szikárabb és szigorúbb fogalmazása a komédia színeteit felcsillantó sötét magyar tragédiát ígér.

időpontok:
-          március 2. 19 óra
-          március 13. 19 óra
-          március 29. 19 óra


- És végezetül, de nem utolsósorban J, Howard Barkar: Victory című darabunkat ajánlanám.
A darab az angol törénelem fontos korszakáról, a polgárhábor utáni időszakról ad hiteles képet. Az előadást a londoni Globe Színház rendezője, Tim Carroll vitte színpadra, akinek nagysikerű Hamletjét már ismerhetik a Bárka nézői. Polgárpukkasztó, megbotránkoztató előadás, obszcén, trágár nyelvezet és magasirodalom egyben. Véres történelmi játék, nyíltszíni szexualitás, naturalitás, mély emberi érzések, drámaiság.  

időpontok:
-          március 3. 18 óra
-          március 5. 18 óra
Az előadások után után, a megszokott módon beszélgetéssel várjuk nézőinket, ahol színészeink segítik értelmezni a látottakat.

A diákjegyek: 1900 Ft-ba kerülnek. Az előadásra csoportos kedvezményt 20 fő (diák) után tudunk biztosítani. A jegyek így 1600 Ft-ba kerülnek. A kísérő pedagógusoknak (max. 2 fő) 900 Ft-os jegyet biztosítunk.

Sok szerettel várjuk Önöket az előadásainkon!


Üdvözlettel:
Baghi Viktória
Közönségszervező
Bárka Színház
1082 Budapest Üllői út 82.
Telefon/ Fax: +36-1/ 483 1325
Mobil: +36-30/ 987-2735

2011. február 10., csütörtök

Studió K Színház meghívója

2011. február 13.: Venyegyikt Jerofejev: Hű, de messze van Petuski!
(tragikomédia)

Vonatozás szédítő mámorban.
Magas alkoholtartalommal bíró magvas tartalom.


Megfigyeltem, hogy aki reggel rohadtul érzi magát, ám estére teli van álmokkal, ötletekkel, az bizony szörnyen züllött ember. Ellenkező esetben: reményteli reggel, esteli kifáradás, na az ilyen egy aljas, középszerű figura. Persze vannak olyanok is, akik reggel-este egyformán jól érzik magukat, örülnek a napfelkeltének, éppúgy, mint a napnyugtának, hát ezek egyenesen gazemberek, csak utálattal tudok szólni róluk. Na és aki reggel-este egyformán rosszul érzi magát, arról az emberről már nem is tudom mit mondjak, az egy utolsó faszkalap.


SZEREPLŐK:
Venyicska: Tamási Zoltán
Olga: Kakasy Dóra
Mása: Homonnai Katalin

Rendező: Tamási Zoltán


Jegyár: 1.400 forint

Helyszín: Stúdió K Színház (
Budapest, (IX. kerület) Ráday utca 32.
Jegyvásárlás: www.jegy.hu, a helyszínen, valamint az összes ismert jegyirodában
www.studiokszinhaz.hu



2011. február 12.: Pokoli kamaradarabok III:
A vadőr
(vadászat, kohászat vadvirágokkal)
Egy magtalan férj felszólítja a feleségét, hogy az utódnemzés érdekében kerítsem magának egy szeretőt. A feleség engedelmeskedik. A szerető tud szeretni, a feleség megtanul. A férj fellázad saját akarata ellen. A feleség fellázad a világ akarata ellen. Mindenki válna, senki se tud. Fogság ítéletnapig.

SZEREPLŐK:

Constance Chatterley: Kakasy Dóra
Mrs. Bolton és Bertha Coutts: Hommonai Katalin

Clifford Chatterley és Oliver Mellors: Tamási zoltán
Rendező: Tamási Zoltán

Jegyár: 1.400 forint

Helyszín: Stúdió K Színház (Budapest, (IX. kerület) Ráday utca 32.
Jegyvásárlás: www.jegy.hu, a helyszínen, valamint az összes ismert jegyirodában
www.studiokszinhaz.hu

Nemzeti 11 - február

a Nemzeti11 akció keretében, február 11-én, pénteken 30%-os jegy- és bérletvásárlási kedvezménnyel várja a vásárlókat a Jegyirodában (Andrássy út 28.) 16.00-17.30-ig Kulka János, a színház jegypénztárában 15.00-16.30-ig Mátyássy Bence és Szabó Kimmel Tamás, 16.30-18.00-ig Rába Roland. A kedvezmény az összes, március végéig - április elejéig elérhető saját előadásunkra érvényes: a családi programnak beillő Berzsián és Didekire éppúgy, mint a világhírű Andrei Şerban-rendezte Három nővérre, amelyben Irina szerepét márciustól Ónodi Eszter veszi át Péterfy Boritól, vagy az élő zenekarral látható Ármány és szerelemre vagy éppen a két új, február végi kortárs magyar ősbemutatóra: Február 25-től a Nagyszínpadon játsszuk a Gulágot megjárt magyar katonák megrázóan tragikomikus, abszurditásában is igaz történetét, melyet dokumentumok alapján írtak színdarabbá a Mohácsi testvérek. A falusi színkör János vitéz előadását orosz katonák dúlják szét. A szereplők nagy utat tesznek meg, sorsukat követi nyomon az Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című zenés „katonad olog”.
Esterházy Péter: Én vagyok a Te című, a szerző által mai revünek aposztrofált színdarabja, mely a Tízparancsolat-drámapályázatra született, az I. parancsolatot dolgozza fel:
„Én vagyok a te Urad, Istened
Uradat, Istenedet imádd,
És csak neki szolgálj”.
Molnár Piroska főszereplésével – a Királynő szerepét játssza – Gothár Péter rendezésében február 26-án kerül sor Esterházy művének ősbemutatójára a Gobbi Hilda Színpadon.
Mindkét bemutató alkotóival személyesen is találkozhatnak nézőink: a Kritikus Bevezetőn, február 26-án 18.15-18.45 között Koltai Tamás kritikus beszélget Kovács Márton zeneszerzővel, Mohácsi István író-dramaturggal és Mohácsi János rendezővel az Egyszer élünk… című előadás előtt, február 27-én pedig a színészek közreműködésével Kritikus Órát tart Csáki Judit az Én vagyok a Te című előadás után.
A Katona József Színházzal és az Örkény Színházzal közösen mintegy 50 külföldi színházi szakembert látunk vendégül február 10. és 13. között. A Három nővér, a Mein Kampf és a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című előadásokkal mutatkozunk be nekik, erre az alkalomra angol nyelven feliratozzuk a Három nővért és a Mein Kampf-ot, a Vadászjeleneteken pedig szinkrontolmácsolást biztosítunk. Hozza el Ön is Magyarországon élő, angolul beszélő ismerősét, hogy bepillantást nyerhessen a Nemzeti Színház előadásaiba.
Töltse le márciusi műsorunkat nyomtatóbarát formában! Jegyek válthatók a Színház jegypénztárában, az Andrássy út 28. sz. alatti jegyirodánkban, valamint a www.nemzetiszinhaz.hu és a www.jegy.hu internetes oldalakon.
Budapest, 2011. február 7.
Üdvözlettel:
Gálos Orsolya, kommunikációs vezető

Fahrenheit 451

A Bárka Színház új bemutatóját, a Fahrenheit 451-et ajánlom a figyelmetekbe
Az előadást Anger Zsolt rendezi, játsszák:
Kardos Róbert, Dévai Balázs, Telekes Péter, Pásztor Tibor, Kálid Artúr, Szorcsik Kriszta, Réti Adrienn, Vitányi-Juhász István eh., Blaskó Péter m.v.

Anger Zsolt rendező, Jászai Mari-díjas színész a tavalyi évadban Lars von Trier dogmafilmjét, a Dogville-t rendezte a Bárka Színházban. Most hasonló, új vállalkozásba fog. Ray Bradbury, a science fiction irodalom egyik óriásának kisregényét állítja színpadra a Bárka társulatával. A Fahrenheit 451-ből 1966-ban Francois Traffaut készített játékfilmet. Anger Zsolt azonban, elsősorban a regény üzenetét szeretné újrafogalmazni és a nézőknek átadni.
A diákjegyek: 1900 Ft-ba kerülnek. Az előadásra csoportos kedvezményt 20 fő után tudnak biztosítani. A jegyek így 1600 Ft-ba kerülnek. A kísérő pedagógusoknak (max. 2 fő) 100 Ft-os jegyet biztosítanak.

Időpontok:
-          február 24. csütörtök 19 óra à nyilvános főpróba
-          február 25. péntek 19 óra à bemutató
további időpontok:
-          február 26. szombat 19 óra


Üdvözlettel:
Baghi Viktória
Közönségszervező
Bárka Színház
1082 Budapest Üllői út 82.
Telefon/ Fax: +36-1/ 483 1325
Mobil: +36-30/ 987-2735

2011. február 3., csütörtök

Főpróba tájékoztatás _Verdi-Macbeth

FŐPRÓBA   TÁJÉKOZTATÁS
  2011.02.02.

Tisztelt Operabarát iskolák!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy
a következő engedélyezett nyilvános főpróba látogatás

2011. 03. 19-én szombaton 10.00-kor

Verdi: Macbeth
című operája 
a Magyar Állami Operaházban.
.

Kérek minden érintettet, hogy igazolja vissza e-mailben részvételi szándékát 2011. március 3-ig!!!





Egyéb aktualitások:

·       Az áprilisi balett premier műsora változik: A vágy villamosa helyett a Giselle című darab lesz műsoron, április elején értesítéssel leszünk, kapunk-e belépési engedélyt a főpróbára.



Üdvözlettel:
Gémes Szilvia
ügyvezető
Budapesti Operabarátok Egyesülete
Székhely, iroda: 1061. Budapest, Andrássy út 22.
(Megközelítés az Operaház Dalszínház utcai szervezési osztály bejáratán keresztül.)
Személyes és telefonos ügyfélszolgálat: hétfő 10.00-14.00 óráig
Programismertetés: (+36 1) 814-74-80
Telefon: (+ 36 1) 814 -74 -81
www.operabaratok.hu

2011. február 1., kedd

Rendkívüli operabarát jegy lehetőség-A bajadér!

RENDKÍVÜLI
OPERABARÁT  JEGY LEHETŐSÉG!!! 
Tisztelt Tagjaink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy
a február 3-i csütörtöki és a 4-i pénteki 19.00 órás
Minkus-Petipa-Muchamedov:
A bajadér
 című balett előadásra
a Magyar Állami Operaházban
operabarát jegyek vásárolhatók a szervezési osztályon
1500 Ft-os áron tagkártya felmutatásával!


Üdvözlettel:
Gémes Szilvia
ügyvezető
Budapesti Operabarátok Egyesülete
Székhely, iroda: 1061. Budapest, Andrássy út 22.
(Megközelítés az Operaház Dalszínház utcai szervezési osztály bejáratán keresztül.)
Programismertetés, fax: (+36 1) 814-74-80
Telefon, üzenetrögzítő: (+ 36 1) 814 -74 -81
www.operabaratok.hu

IBS Színpad-iskolai előadások


Tisztelt Tanítók és Tanárok,

Szeretném figyelmükbe ajánlani ismét a gyermekeknek szóló előadásainkat. Februárban több kötelező olvasmány illetve két angol nyelvű előadás is bemutatásra kerül színpadunkon.
A jegyek ára egységesen 1500 forint. A kísérőknek tiszteletjegyet biztosítunk. Amennyiben az osztályban olyan diák is van akinek anyagi körülményei nem engedik meg a színházjegy megvásárlását, kérem a tanár ezt jelezze nekünk. Annak érdekében, hogy mindenki részt vehessen az előadásokon ezeknek a diákoknak is tiszteletjegyet ajánlunk fel.
Jegyrendelés:Borbáth András
aborbath@ibs-b.hu, 0620/ 350 73 56 illetve  391-25-25-ös telefonszámokon

2011.február 06. 10.00
ERICH KASTNER: A KÉT LOTTI
Példázat a gyermeki szeretet hatalmáról (75 percben)
Kästner regényét színpadra alkalmazta: RENCZ ANTAL
Zene: VICTOR MÁTÉ
Kästner bájos és megható regénye ajánlott irodalom az általános iskolában, és kedvenc olvasmánya minden korosztálynak. Kastner történetének legfőbb jelentősége abban van, hogy egy - szomorúan egyre aktuálisabb - társadalmi kórt mutat be: a családok széthullását, de a gyermeki szív semmit fel nem adó reményével és áradó szeretetével. Ennek melegéből szeretnénk átadni minél többet kedves nézőinknek.
2011. Február 20. 10.00
PETŐFI SÁNDOR: JÁNOS VITÉZ
Zenés, játékos népi tündérmese (70 percben)
Petőfi Sándor elbeszélő költeményét versei felhasználásával színpadra alkalmazta: RENZ ANTAL
Zene: KOCSÁR MIKLÓS
Bár Kacsóh Pongrácz János vitéze örök siker színházainkban, mi mégis az eredeti művet vittük színre, hogy a gyerekek élvezhessék Petőfi költészetének szépségét és gazdaságát.
2011. Február 20. és 21.  19.00
Shakespeare: THE COMEDY OF ERRORS és Jhon Steinbeck: OF MICE AND MEN
Angol nyelvű előadás a  hozzánk sokadszor visszatérő, oxfordi RICHARD CHALLONER THEATRE COMPANY előadásában.
Üdvözlettel,


Borbáth András
rendezvényszervezés
International Business School - Budapest
H-1021 Budapest
Tárogató út 2-4.
Tel: +361 391 2525
 sign

Operabarátok klubdélutánja

A következő klubdélutánunk a Magyar Állami Operaházban
2011. február 26-án szombaton 15.00-16.30-ig lesz.
MŰSOR
1.) Szinetár Miklós elnök úr köszöntője
2.) MIKLÓSA ERIKA és vendégei gálaműsor
az Egyesület 20 éves évfordulója alkalmából

Meghívott művészek:

Miklósa Erika
Szegedi Csaba
Boncsér Gergely
Horváth István

Zongorán közreműködik: Harazdy Miklós

3.) Beszélgetés Miklósa Erika művésznővel
A klubdélután műsorvezetője: Fülöp Attila
4.) Tagok rövid tájékoztatója  - Gémes Szilvia, ügyvezető

Belépés tagkártya felmutatásával!

Rövid vendéglátás az I.emeleti Nagybüfében,
köszönet érte a Medúza Catering Kft-nek!!!


Üdvözlettel:
Gémes Szilvia
ügyvezető
Budapesti Operabarátok Egyesülete
Székhely, iroda: 1061. Budapest, Andrássy út 22.
(Megközelítés az Operaház Dalszínház utcai szervezési osztály bejáratán keresztül.)
Programismertetés: (+36 1) 814-74-80
Telefon: (+ 36 1) 814 -74 -81
www.operabaratok.hu