2011. február 10., csütörtök

Nemzeti 11 - február

a Nemzeti11 akció keretében, február 11-én, pénteken 30%-os jegy- és bérletvásárlási kedvezménnyel várja a vásárlókat a Jegyirodában (Andrássy út 28.) 16.00-17.30-ig Kulka János, a színház jegypénztárában 15.00-16.30-ig Mátyássy Bence és Szabó Kimmel Tamás, 16.30-18.00-ig Rába Roland. A kedvezmény az összes, március végéig - április elejéig elérhető saját előadásunkra érvényes: a családi programnak beillő Berzsián és Didekire éppúgy, mint a világhírű Andrei Şerban-rendezte Három nővérre, amelyben Irina szerepét márciustól Ónodi Eszter veszi át Péterfy Boritól, vagy az élő zenekarral látható Ármány és szerelemre vagy éppen a két új, február végi kortárs magyar ősbemutatóra: Február 25-től a Nagyszínpadon játsszuk a Gulágot megjárt magyar katonák megrázóan tragikomikus, abszurditásában is igaz történetét, melyet dokumentumok alapján írtak színdarabbá a Mohácsi testvérek. A falusi színkör János vitéz előadását orosz katonák dúlják szét. A szereplők nagy utat tesznek meg, sorsukat követi nyomon az Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című zenés „katonad olog”.
Esterházy Péter: Én vagyok a Te című, a szerző által mai revünek aposztrofált színdarabja, mely a Tízparancsolat-drámapályázatra született, az I. parancsolatot dolgozza fel:
„Én vagyok a te Urad, Istened
Uradat, Istenedet imádd,
És csak neki szolgálj”.
Molnár Piroska főszereplésével – a Királynő szerepét játssza – Gothár Péter rendezésében február 26-án kerül sor Esterházy művének ősbemutatójára a Gobbi Hilda Színpadon.
Mindkét bemutató alkotóival személyesen is találkozhatnak nézőink: a Kritikus Bevezetőn, február 26-án 18.15-18.45 között Koltai Tamás kritikus beszélget Kovács Márton zeneszerzővel, Mohácsi István író-dramaturggal és Mohácsi János rendezővel az Egyszer élünk… című előadás előtt, február 27-én pedig a színészek közreműködésével Kritikus Órát tart Csáki Judit az Én vagyok a Te című előadás után.
A Katona József Színházzal és az Örkény Színházzal közösen mintegy 50 külföldi színházi szakembert látunk vendégül február 10. és 13. között. A Három nővér, a Mein Kampf és a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című előadásokkal mutatkozunk be nekik, erre az alkalomra angol nyelven feliratozzuk a Három nővért és a Mein Kampf-ot, a Vadászjeleneteken pedig szinkrontolmácsolást biztosítunk. Hozza el Ön is Magyarországon élő, angolul beszélő ismerősét, hogy bepillantást nyerhessen a Nemzeti Színház előadásaiba.
Töltse le márciusi műsorunkat nyomtatóbarát formában! Jegyek válthatók a Színház jegypénztárában, az Andrássy út 28. sz. alatti jegyirodánkban, valamint a www.nemzetiszinhaz.hu és a www.jegy.hu internetes oldalakon.
Budapest, 2011. február 7.
Üdvözlettel:
Gálos Orsolya, kommunikációs vezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése