2011. február 21., hétfő

Ray Bradbury Fahrenheit 451

A Bárka Színház előadásai közül szeretnék néhányat a figyelmébe ajánlani. 
- Február 25-én lesz a bemutatója Ray Bradbury Fahrenheit 451 című híres science fiction kisregényének színpadi adaptációját. Az előadást Anger Zsolt rendezi. Egy utópisztikus alkotás egy olyan világról, ahol az ember nem lehet önmaga és a könyvek is veszélyben forognak.

-          nyilvános főpróba: február 24. 19 óra (1500Ft)
-          bemutató: február 25. 19
további időpontok:
-          február 26. 19 óra
-          március 1. 19 óra
-          március 17. 19 óra
-          március 28. 19 óra
-          március 31. 19 óra


- Az idei évad új előadása a kortárs magyar irodalom egyik jeles képviselőjének, Háy Jánosnak a Nehéz c. darabja, melyet kifejezetten Mucsi Zoltán számára írt.
A Nehéz főhőse: a vidékről tizenévesen Budapestre kerülő fiatalember, aki a szülei egyetértésével, sőt támogatásával megszakítja a végetlennnek tűnő családi láncot, kiszakad az otthoni fészekből, „különb” lesz, mint ősei, megváltja a nemzetségét stb. Aztán az illúziók kicsorbulnak, ahogy kell. Régi otthonát elveszti, újat a nagyvárosban nem lel, noha minden próbálkozása arról szól, hogy megteremtse „saját életét”. S ez a saját élet a törvény és véletlen által meghatározottan kétségbeejtően kiszámítható…  Háy saját nyelve, humorát még őrző, egyre szikárabb és szigorúbb fogalmazása a komédia színeteit felcsillantó sötét magyar tragédiát ígér.

időpontok:
-          március 2. 19 óra
-          március 13. 19 óra
-          március 29. 19 óra


- És végezetül, de nem utolsósorban J, Howard Barkar: Victory című darabunkat ajánlanám.
A darab az angol törénelem fontos korszakáról, a polgárhábor utáni időszakról ad hiteles képet. Az előadást a londoni Globe Színház rendezője, Tim Carroll vitte színpadra, akinek nagysikerű Hamletjét már ismerhetik a Bárka nézői. Polgárpukkasztó, megbotránkoztató előadás, obszcén, trágár nyelvezet és magasirodalom egyben. Véres történelmi játék, nyíltszíni szexualitás, naturalitás, mély emberi érzések, drámaiság.  

időpontok:
-          március 3. 18 óra
-          március 5. 18 óra
Az előadások után után, a megszokott módon beszélgetéssel várjuk nézőinket, ahol színészeink segítik értelmezni a látottakat.

A diákjegyek: 1900 Ft-ba kerülnek. Az előadásra csoportos kedvezményt 20 fő (diák) után tudunk biztosítani. A jegyek így 1600 Ft-ba kerülnek. A kísérő pedagógusoknak (max. 2 fő) 900 Ft-os jegyet biztosítunk.

Sok szerettel várjuk Önöket az előadásainkon!


Üdvözlettel:
Baghi Viktória
Közönségszervező
Bárka Színház
1082 Budapest Üllői út 82.
Telefon/ Fax: +36-1/ 483 1325
Mobil: +36-30/ 987-2735

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése