2010. október 28., csütörtök

November a Nemzeti Színházban

 A Nemzeti Színház ajánlata:

A Nemzeti Színház mindenkié, az Öné is!
Az ország minden pontjáról várjuk Önöket a Nemzeti Színházba!
Kedvezményeink körét tovább bővítve a 2010/2011-es évadban hat hónapon keresztül a megjelölt megyék lakóit külön kedvezménnyel várjuk. Érdemes figyelnie, melyik hónapban válthat kedvezményes jegyet a Nemzeti Színház előadásaira. A 25%-os kedvezmény igénybevételéhez mindössze lakcímkártyájával igazolnia kell, hogy az adott megye lakója. További információért kattintson ide.
A Nemzeti Színház szeretne hozzájárulni a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítéséhez, ezért a november 28-án, vasárnap 15.00-kor látható János vitéz II. és 19.00-kor kezdődő János vitéz I. című előadások teljes bevételét felajánlja a károsultak javára. Mindazok, akik jegyet váltanak ezen előadások valamelyikére, a jegy árával támogatják a katasztrófa által érintett települések lakóit.
A Színházi Kritikusok Céhével együttműködésben novemberben is folytatódik a Kritikus Órák című közönségtalálkozó-sorozat. November 6-án a Térey János: Jeremiás avagy Isten hidege című előadást követően Csáki Judit kritikus beszélget az alkotókkal, 14-én pedig A hét asszonya című előadás után találkozhatnak az érdeklődők Csákányi Eszterrel, Parti Nagy Lajossal és Anger Zsolttal, akiket Rádai Andrea és Markó Róbert kritikusok faggatnak majd a közös munkáról.
A novemberi Nemzeti11 akció keretében 11-én, csütörtökön a Jegyirodában (Andrássy út 28.) 16.00-17.30-ig Blaskó Péter, a színház jegypénztárában 15.00-16.30-ig Bánfalvi Eszter, 16.30-18.00-ig Schell Judit és Hevér Gábor várja az érdeklődő nézőket, vásárlókat.
November 11-ig még látható az Előcsarnokban Szilvitzky Margit, Krajcsovics Éva és Várhelyi Tímea festőművészek Három nővér című kiállítása, 19-én pedig Bek Balla Mónika fotó- és Braun András festőművész Szolidáris Vidámpark című kiállítását nyitja majd meg ugyanitt Winkler Nóra.
A Zikkurat Galéria látogatói november 26-ig még megnézhetik a horvát festőművész, Predrag Todorovic munkáit.
Az évad újabb magyar ősbemutatóját, Závada Pál Magyar ünnep című színdarabját – melyet Idegen testünk című regényéből írt a Tízparancsolat-pályázatra, a színház számára – a Művészetek Palotájában mutatjuk be először november 19-én. (A Nemzeti Színház-beli bemutatóra december 18-án kerül majd sor.) Bella Máté fiatal zeneszerző – a MüPa kamarazenei pályázatának első helyezettje – írt hozzá dalokat, kórusokat. Kísér: az Óbudai Danubia Zenekar Kamaraegyüttese Silló István vezényletével.
Különleges eseménynek ígérkezik az Akarod vagy nem című lemezbemutató koncert a Nagyszínpadon november 20-án és 21-én, ahol meghallgathatja, hogy ismert, népszerű dalok hogyan válnak személyessé, maivá Kulka János előadásában.
Az idei évad első felolvasószínházi estjein új francia színdarabokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők a társulat tagjainak tolmácsolásában: két napban, két alkalommal, november 22-én és 23-án, megpróbálunk rövid áttekintést nyújtani arról, hogy mi foglalkoztatja a francia nyelvterületen élő írókat ma.
Töltse le decemberi műsorunkat nyomtatóbarát formában! Decemberi előadásainkra október 29-től válthatók jegyek a Színház jegypénztárában, az Andrássy út 28. sz. alatti jegyirodánkban, valamint a www.nemzetiszinhaz.hu és a www.jegy.hu internetes oldalakon.
Budapest, 2010. október 26.
Üdvözlettel:
Gálos Orsolya, kommunikációs vezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése