2010. november 29., hétfő

December a Nemzeti Színházban

Kedves Olvasó!
A Nemzeti Színház mindenkié, az Öné is! Az ország minden pontjáról várjuk Önöket a Nemzeti Színházba! Kedvezményeink körét tovább bővítve a 2010/2011-es évadban hat hónapon keresztül a megjelölt megyék – decemberben Nógrád, Veszprém, Békés és Borsod-Abaúj-Zemplén – lakóit külön kedvezménnyel várjuk. Érdemes figyelnie, melyik hónapban válthat kedvezményes jegyet a Nemzeti Színház előadásaira. A 25%-os kedvezmény igénybevételéhez mindössze lakcímkártyájával igazolnia kell, hogy az adott megye lakója. További információért kattintson ide.

Oidipusz király története az emberiség történetének legősibb krimije. A kaposvári Csiky Gergely Színház Rusznyák Gábor rendezésében játssza 2010. december 2-án, a Kortárs Drámafesztivál Budapest magyar szemleprogramjában, a Kaszás Attila Teremben.

Fejes Endre megtörtént bűnügyből írott regénye, a Jó estét nyár, jó estét szerelem megjelenésekor felkavarta olvasóit, a könyvből készült tévéjáték szinte lázba hozta az egész országot. A Presser Gábor dalaival – Kicsi görög, Fehér telefon, Eljön Viktor, Jó estét nyár, jó estét szerelem – készült vígszínházi előadás megrendítette nézőit. A Nemzeti Színház Rába Roland rendezésében, Fehér Tibor és Tompos Kátya főszereplésével mutatja be korunk balladáját. (Bemutató: 2010. december 10., Nagyszínpad)

Vásároljon színházjegyet és bérletet 30% kedvezménnyel karácsonyra! December 11-én, szombaton a Nemzeti11 akció keretében a Jegyirodában (Andrássy út 28.) 16.00-17.30-ig Alföldi Róbert, a színház jegypénztárában 15.00-16.30-ig Fehér Tibor, 16.30-18.00-ig Szatory Dávid várja az érdeklődő nézőket, vásárlókat.

Gombrowicz lengyel író leghíresebb színművében, az Yvonne, burgundi hercegnőben egy csúnya és visszataszító lányt állít meséje főhőséül, hogy szembesítsen minket önmagunkkal. Gombrowicz azt írja művéről: „Amikor a körülmények súlya alatt összetörünk, s rákényszerülünk, hogy belsőleg teljesen átalakuljunk, a nevetés az egyetlen támaszunk. A nevetés kiszabadít önmagunkból, s képessé tesz rá, hogy porhüvelyünk minden fájdalmas változásától függetlenül megőrizzük emberségünket."
A katowicei Teatr Śląski im.Stanisława Wyspiańskiego vendégjátékára a Vendégségben Budapesten – Színházi Hungarikumok Fóruma című programsorozat keretében, december 14-én kerül sor.

Závada Pál író kitartóan kutatja múltunkat, remélve, hogy annak segítségével megértjük jelenünket. Weiner Janka fényképésznél 1940 kora nyarán barátok és rokonok gyűlnek össze egy tejfölös-csülkös bablevesre, hogy meg- és kibeszéljék az ország, az életük ügyes-bajos dolgait. Závada színdarabja, a Magyar ünnep 1947-ig követi szereplői vérzivataros sorsát, hogy legvégül visszaültesse őket a megkezdett vacsorához, ahhoz a boldog estéhez, amikor még bizakodtak a reményteli jövőben. (Bemutató: 2010. december 18., Gobbi Hilda Színpad)

A Színházi Kritikusok Céhének tagjaival együtt várjuk Önt a decemberi Kritikus Órákon és Kritikus Bevezetőn is: december 2-án Karsai György beszélget az Oidipusz király című vendégjáték alkotóival, december 18-án a Jó estét nyár, jó estét szerelem után László Ferenc kérdezi Rába Roland rendezőt és a színészeket, december 19-én pedig a Magyar ünnep című előadás előtt, 18.15-18.45 között Tarján Tamás és a szerző, Závada Pál várják az érdeklődőket.

Töltse le januári műsorunkat nyomtatóbarát formában! Januári előadásainkra november 29-től válthatók jegyek a Színház jegypénztárában, az Andrássy út 28. sz. alatti jegyirodánkban, valamint a www.nemzetiszinhaz.hu és a www.jegy.hu internetes oldalakon.
Felhívjuk figyelmét, hogy Andrássy út 28. szám alatti jegyirodánkban november 29-től ünnepi, hosszított nyitva tartással várjuk vásárlóinkat.

Budapest, 2010. november 25.

Üdvözlettel:

Gálos Orsolya, kommunikációs vezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése