2010. november 30., kedd

Mici néni két élete

A történet Hámos György azonos című, nagysikerű filmjének színpadi adaptációja. A darab két idős ember bájos szerelmi története, akik dacolva a korral, bebizonyítják, hogy sosem késő, az ember mindig megtalálhatja a boldogságot! A szórakoztató, félreértésekkel, humorral teli kedvesen nosztalgikus vígjáték témája ma sem elavult, sőt, mondhatni: örökérvényű. Hiszen szerelem mindig volt és lesz,  és aki szerelemes mindig kivirul, megszépül, megfiatalodik,  bármely  korosztály tagja is!...
2010. DECEMBER 11. (szombat) 15h és 19h
Helyszín:
ÓBUDAI KULTURÁLIS KÖZPONT – BUDAPEST
(1032 Budapest, San Marco u. 81.)
Szereplők: Tóth Judit Jászai Mari-díjas, Cs. Németh Lajos, Viczián Ottó, Magyar Tímea, Halász Aranka, Hűvösvölgyi Ildikó, Dózsa László, Nemes Richárd
Rendező: Bencze Ilona Jászai Mari-díjas

Sok szeretettel várjuk előadásunkra!
Jegyárak (helytől függően): 2.000Ft, 2.500Ft és 2.800Ft
Jegyek válthatók:
az Óbudai Kulturális Központ információs pultjánál (1032 Budapest, San Marco u. 81.)
Tel.: 06 (1) 388-23-73
a Békásmegyeri Közösségi Ház információs pultjánál (1038 Budapest, Csobánka tér 5.)
Tel.: 06 (1) 243-24-32
az Euroticket jegyirodáiban (Eurocenter),
a Cultur-Comfort jegyirodában (V. ker. Budapest, Paulay Ede u. 31.)
Tel.: 06 (1) 322-00-00

2010. november 29., hétfő

December a Nemzeti Színházban

Kedves Olvasó!
A Nemzeti Színház mindenkié, az Öné is! Az ország minden pontjáról várjuk Önöket a Nemzeti Színházba! Kedvezményeink körét tovább bővítve a 2010/2011-es évadban hat hónapon keresztül a megjelölt megyék – decemberben Nógrád, Veszprém, Békés és Borsod-Abaúj-Zemplén – lakóit külön kedvezménnyel várjuk. Érdemes figyelnie, melyik hónapban válthat kedvezményes jegyet a Nemzeti Színház előadásaira. A 25%-os kedvezmény igénybevételéhez mindössze lakcímkártyájával igazolnia kell, hogy az adott megye lakója. További információért kattintson ide.

Oidipusz király története az emberiség történetének legősibb krimije. A kaposvári Csiky Gergely Színház Rusznyák Gábor rendezésében játssza 2010. december 2-án, a Kortárs Drámafesztivál Budapest magyar szemleprogramjában, a Kaszás Attila Teremben.

Fejes Endre megtörtént bűnügyből írott regénye, a Jó estét nyár, jó estét szerelem megjelenésekor felkavarta olvasóit, a könyvből készült tévéjáték szinte lázba hozta az egész országot. A Presser Gábor dalaival – Kicsi görög, Fehér telefon, Eljön Viktor, Jó estét nyár, jó estét szerelem – készült vígszínházi előadás megrendítette nézőit. A Nemzeti Színház Rába Roland rendezésében, Fehér Tibor és Tompos Kátya főszereplésével mutatja be korunk balladáját. (Bemutató: 2010. december 10., Nagyszínpad)

Vásároljon színházjegyet és bérletet 30% kedvezménnyel karácsonyra! December 11-én, szombaton a Nemzeti11 akció keretében a Jegyirodában (Andrássy út 28.) 16.00-17.30-ig Alföldi Róbert, a színház jegypénztárában 15.00-16.30-ig Fehér Tibor, 16.30-18.00-ig Szatory Dávid várja az érdeklődő nézőket, vásárlókat.

Gombrowicz lengyel író leghíresebb színművében, az Yvonne, burgundi hercegnőben egy csúnya és visszataszító lányt állít meséje főhőséül, hogy szembesítsen minket önmagunkkal. Gombrowicz azt írja művéről: „Amikor a körülmények súlya alatt összetörünk, s rákényszerülünk, hogy belsőleg teljesen átalakuljunk, a nevetés az egyetlen támaszunk. A nevetés kiszabadít önmagunkból, s képessé tesz rá, hogy porhüvelyünk minden fájdalmas változásától függetlenül megőrizzük emberségünket."
A katowicei Teatr Śląski im.Stanisława Wyspiańskiego vendégjátékára a Vendégségben Budapesten – Színházi Hungarikumok Fóruma című programsorozat keretében, december 14-én kerül sor.

Závada Pál író kitartóan kutatja múltunkat, remélve, hogy annak segítségével megértjük jelenünket. Weiner Janka fényképésznél 1940 kora nyarán barátok és rokonok gyűlnek össze egy tejfölös-csülkös bablevesre, hogy meg- és kibeszéljék az ország, az életük ügyes-bajos dolgait. Závada színdarabja, a Magyar ünnep 1947-ig követi szereplői vérzivataros sorsát, hogy legvégül visszaültesse őket a megkezdett vacsorához, ahhoz a boldog estéhez, amikor még bizakodtak a reményteli jövőben. (Bemutató: 2010. december 18., Gobbi Hilda Színpad)

A Színházi Kritikusok Céhének tagjaival együtt várjuk Önt a decemberi Kritikus Órákon és Kritikus Bevezetőn is: december 2-án Karsai György beszélget az Oidipusz király című vendégjáték alkotóival, december 18-án a Jó estét nyár, jó estét szerelem után László Ferenc kérdezi Rába Roland rendezőt és a színészeket, december 19-én pedig a Magyar ünnep című előadás előtt, 18.15-18.45 között Tarján Tamás és a szerző, Závada Pál várják az érdeklődőket.

Töltse le januári műsorunkat nyomtatóbarát formában! Januári előadásainkra november 29-től válthatók jegyek a Színház jegypénztárában, az Andrássy út 28. sz. alatti jegyirodánkban, valamint a www.nemzetiszinhaz.hu és a www.jegy.hu internetes oldalakon.
Felhívjuk figyelmét, hogy Andrássy út 28. szám alatti jegyirodánkban november 29-től ünnepi, hosszított nyitva tartással várjuk vásárlóinkat.

Budapest, 2010. november 25.

Üdvözlettel:

Gálos Orsolya, kommunikációs vezető

2010. november 16., kedd

INDUL A BAKTERHÁZ

"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt.”

2010. NOVEMBER 24. (szerda) 19h
Helyszín: a TEMI Fővárosi Művelődési Háza - BUDAPEST
(1119 Budapest, Fehérvári út 47.)

Rideg Sándor
INDUL A BAKTERHÁZ
vígjáték
(A Soproni Petőfi Színházzal közös produkció)

Szereplők:
Mikó István Jászai Mari-díj, Boros Zoltán, Nemcsák Károly Jászai Mari-díj, Tóth Judit Jászai Mari-díj, Szacsvay László Jászai Mari-díj, Érdemes Művész, Nyírő Bea, Zsolnay András, Győri Péter, Szabó Anikó, Rusz Milán, Beszterczey Attila
Rendező: Cseke Péter
Jászai Mari-díj

Sok szeretettel várjuk előadásunkra!

Jegyek válthatók:
a TEMI Fővárosi Művelődési Házában (1119 Budapest, Fehérvári út 47.)
Tel.: 06 (1) 203-38-68

Magyar Színház ajánlata

December

1. szerda A KAMÉLIÁS HÖLGY
2. csütörtök A SZECSUÁNI JÓ EMBER
3. péntek du 3 A FELESÉGEM TÖRTÉNETE                Terma bérlet 2. ea. HULLÁMTÖRÉS Koncert plusz bérlet 2. ea.
4. szombat KAMÉLIÁS HÖLGY Szalon bérlet 1.ea. du 3 HÁZASSÁGON INNEN, HÁZASSÁGON TÚL
5. vasárnap du 3 ANDERSEN AVAGY A MESÉK MESÉJE KÁR, HOGY KURVA
6. hétfő LILIOM
7. kedd este 6 A SZECSUÁNI JÓ EMBER Érettségi bérlet 1.
8. szerda A FELESÉGEM TÖRTÉNETE Egyetemi bérlet 1.ea. KÁR, HOGY KURVA
9. csütörtök KAMÉLIÁS HÖLGY
10. péntek CYRANO DE BERGERAC CSÜTÖRTÖKI HÖLGYEK
11. szombat ARZÉN ÉS LEVENDULA Sweet Charity A b. 2. SZERELMES HAL a Centrál Színház hozzájárulásával
12. vasárnap du 4 MY FAIR LADY du 3 KOPOGÓS RÖMI
13. hétfő
14. kedd ISTVÁN, A KIRÁLY VIZSOLYI BIBLIA
15. szerda MY FAIR LADY 16.30 Baráti társaság                                     KOPOGÓS RÖMI
16. csütörtök LA MANCHA LOVAGJA KOLPERT ÚR
17. péntek du 3 ANDERSEN AVAGY A MESÉK MESÉJE                 Matiné bérlet 1. ea. KOLPERT ÚR
18. szombat 10.30 ANDERSEN AVAGY A MESÉK MESÉJE                                  du 3 ANDERSEN AVAGY A MESÉK MESÉJE HÁZASSÁGON INNEN, HÁZASSÁGON TÚL
19. vasárnap du 3 KAMÉLIÁS HÖLGY  Iglódi I. bérlet 2. ea. HULLÁMTÖRÉS
20. hétfő ISTVÁN, A KIRÁLY A CSÜTÖRTÖKI HÖLGYEK
21. kedd ARZÉN ÉS LEVENDULA 
22. szerda
23. csütörtök
24. péntek
25. szombat Békés, boldog Karácsonyt kívánunk!
26. vasárnap
27. hétfő
28. kedd SWEET CHARITY   16.00 Színház a szalagon
29. szerda SWEET CHARITY   16.00 Mesél a színház… Benkő Nóra beszélget Csernus Mariann színművésszel
30. csütörtök SWEET CHARITY  
31. péntek Harmadik Figyelmeztetés - koncert




Január BUÉK!
1. szombat
2. vasárnap SWEET CHARITY Sweet Charity B bérlet 2.
3. hétfő
4. kedd
5. szerda SWEET CHARITY  
6. csütörtök SWEET CHARITY  
7. péntek SWEET CHARITY Sweet Charity A bérlet 3.
8. szombat du 3 SWEET CHARITY                                                         este 7 SWEET CHARITY
9. vasárnap du 3 KÁR, HOGY KURVA                                             a november 28-i jegyek érvényesek!